hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Polgár Tünde görögös csirkecombja sült paradicsommal

MME MME
120 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A húshoz:
  • 4 db csirkecomb
  • 1 kis marék friss bazsalikom
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 2 levél friss menta
  • 1 tk zsír
  • 1 tk só
  • bors
  • A sült körethez:
  • 1 fej lila hagyma
  • 50 dkg koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor friss bazalikom
  • 1 marék gyöngyhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk só
  • A töltött paradicsomhoz:
  • 4 db paradicsom
  • 10 dkg feta sajt
  • bors
  • 1 kis marék bazsalikom
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A bazsalikomot és a mentát felaprítjuk, majd egy kisebb tálban az oregánóval, a fűszerpaprikával, a frissen őrölt borssal és a sóval elkeverem.
  2. A csirkecombokat megmossuk, majd miután leitattuk róla a vizet, a bazsalikomos-mentás fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük.
  3. Egy zsírral kikent mélyebb tepsibe sorakoztatjuk a fűszerkeverékkel bedörzsölt csirkecombokat. A maradék zsírral megkenjük a húsok tetejét, majd fóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Ezután a fólia nélkül további 10 perc alatt készre pirítjuk.
  4. Miközben sülnek a combok, a fokhagymát felkarikázzuk, a lila hagymát felkockázzuk, majd olívaolajon üvegesre pirítjuk őket. A petrezselymet, a bazsalikomot is apróra vágjuk, és a hagymákhoz adjuk. Miután elkevertük egy picit, a gyöngyhagymákat is beledobjuk. Egy rövid párolás után a koktélparadicsomokat félbe vágjuk, aztán az is mehet a hagymás-bazsalikomos-petrezselymes alapunkhoz. Megszórjuk sóval és borssal, majd időnként megkeverve addig sütjük együtt, míg a paradicsom kicsit összeesik, de még szépen egyben marad.
  5. Két nagyobb paradicsomot félbe vágunk, aztán egy mélyebb edénybe vájjuk a belsejüket úgy, hogy a paradicsom külső részét is megtartjuk. Felaprítunk egy kevés bazsalikomot, felkockázzuk a feta sajtot, majd a kivájt paradicsomhúshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, aztán elkeverjük. Az így kapott fetás keveréket visszakanalazzuk a kivájt paradicsom belsejébe.
  6. Miután megsültek a csirkecombok, a hagymás paradicsomkörettel, és a fetás-bazsalikommal töltött paradicsomokkal tálaljuk. 

Nézd meg videón is, hogyan készül Polgár Tünde görögös csirkecombja sült paradicsommal:

Ezek is érdekelhetnek