Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Görögös csirkecomb bazsalikomos sült paradicsommal

120 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Allergének
  • Allergénektől mentes recept

Elkészítés

  1. A görögös csirkecomb elkészítéséhez egy kis tálban összekeverjük a fűszereket: sót, durvára darált borsot, az elmorzsolt vagy összevágott oregánót, a bazsalikomot, a mentát és a pirospaprikát. Bedörzsöljük vele a csirkecombokat, majd zsírral kikent tepsibe lerakjuk, a tetejére locsoljuk a maradék megolvasztott zsírt, és öntünk alá fél deci vizet.
  2. Alufóliával lezárjuk, és 180 fokos sütőben 50 percig sütjük. Levesszük róla a takarást, és magasabb hőfokon kicsit megpirítjuk a tetejét.
  3. A bazsalikomos sült paradicsom elkészítéséhez a paradicsomokat elfelezzük (ha kicsi, maradhat egészben is). Forró olívaolajban fél percig pirítjuk a felszeletelt fokhagymát. Rádobjuk a nagyobb kockára vágott lila hagymát, az összevágott bazsalikomot és petrezselyem zöldjét, beleszórjuk a gyöngyhagymát.
  4. Sózzuk, kicsit összepároljuk, végül rádobjuk a paradicsomot, és addig sütjük együtt, míg a paradicsom kicsit összeesik, de még szépen egyben marad.
  5. A csirkecombokat a bazsalikomos sült paradcsommal tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss