1 kis marék friss bazsalikomlevél (vagy 1 teáskanál szárított )
1 tk őrölt pirospaprika
2 db levél friss menta
1 tk libazsír vagy kacsazsír
A paradicsomhoz:
50 dkg koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor friss bazsalikom (vagy 1 teáskanál szárított)
1 fej lila hagyma
1 marék friss gyöngyhagyma (vagy ecetes)
1 csokor petrezselyemzöld
1 ek olívaolaj
só
Elkészítés
Egy kis tálban összekeverjük a fűszereket: sót, durvára darált borsot, elmorzsolt vagy összevágott oregánót, bazsalikomot, mentát, pirospaprikát. Bedörzsöljük vele a csirkecombokat, majd zsírral kikent tepsibe lerakjuk, a tetejére locsoljuk a maradék megolvasztott zsírt, öntünk alá fél deci vizet. Alufóliával lezárjuk, és 180 fokos sütőben 50 percig sütjük. Levesszük róla a takarást, és magasabb hőfokon kicsit megpirítjuk a tetejét.
A paradicsomokat felezzük (ha kicsi, maradhat egészben is). Forró olívaolajban fél percig pirítjuk a felszeletelt fokhagymát. Rádobjuk a nagyobb kockára vágott lila hagymát, az összevágott bazsalikomot és petrezselyem zöldjét, beleszórjuk a gyöngyhagymát. Sózzuk, kicsit összepároljuk, végül rádobjuk a paradicsomot, és addig sütjük együtt, míg a paradicsom kicsit összeesik, de még szépen egyben marad.