Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Görögös csirkecomb bazsalikomos sült paradicsommal

> 90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A pecsenyéhez:
  • 4 egész csirkecomb
  • bors
  • 1 ág friss oregánó (vagy 1 teáskanál szárított)
  • 1 kis marék friss bazsalikomlevél (vagy 1 teáskanál szárított )
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 2 db levél friss menta
  • 1 tk libazsír vagy kacsazsír
  • A paradicsomhoz:
  • 50 dkg koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor friss bazsalikom (vagy 1 teáskanál szárított)
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 marék friss gyöngyhagyma (vagy ecetes)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. Egy kis tálban összekeverjük a fűszereket: sót, durvára darált borsot, elmorzsolt vagy összevágott oregánót, bazsalikomot, mentát, pirospaprikát. Bedörzsöljük vele a csirkecombokat, majd zsírral kikent tepsibe lerakjuk, a tetejére locsoljuk a maradék megolvasztott zsírt, öntünk alá fél deci vizet. Alufóliával lezárjuk, és 180 fokos sütőben 50 percig sütjük. Levesszük róla a takarást, és magasabb hőfokon kicsit megpirítjuk a tetejét.
  2. A paradicsomokat felezzük (ha kicsi, maradhat egészben is). Forró olívaolajban fél percig pirítjuk a felszeletelt fokhagymát. Rádobjuk a nagyobb kockára vágott lila hagymát, az összevágott bazsalikomot és petrezselyem zöldjét, beleszórjuk a gyöngyhagymát. Sózzuk, kicsit összepároljuk, végül rádobjuk a paradicsomot, és addig sütjük együtt, míg a paradicsom kicsit összeesik, de még szépen egyben marad.

    KÍVÜL ROPOGÓS, BELÜL OMLÓS - ISTENI RECEPTEK CSIRKECOMBBÓL >>> 

OMLÓS ÉS SZAFTOS: TEPSIS CSIRKECOMB KRUMPLIVAL, AMI AZ EGÉSZ CSALÁD KEDVENCE LESZ >>>

Ezek is érdekelhetnek