Előkészítés: A dinnye héját levágjuk, a húsát kimagozzuk, és kockára vágjuk – 60 dkg gyümölcshúsra van szükségünk.
Elkészítés: A kockára vágott dinnyét turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a pezsgőt és összekeverjük. Tálba öntjük, és kb. 4 óra hosszára a mélyhűtőbe betesszük Közben 30 percenként átkeverjük, hogy ne képződjenek nagy jégkristályok. Tálaláskor a talpas poharak peremét citromlébe, majd kristálycukorba mártjuk, és ezekben kínáljuk a jégkását.
Munka: kb. 10 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra 30 perc múlva
1 adag: 190 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre