Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Görögdinnyés jégkrém

MME MME
120 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kockákra vágott, mag nélküli görögdinnyéhez hozzáadjuk a citromlevet és 2 ek cukrot, majd addig turmixoljuk, amíg pürés állagot nem kapunk. A jégkrém-formákat 2/3-ig megtöltjük, és beleszórjuk a csokit, ami a görögdinnye ehető magja lesz, majd fagyasztóba tesszük.
  2. 3 óra elteltével a kókusztejet elkeverjük 2 ek cukorral. 30 perccel később kivesszük a jégkrémeket a hűtőből és vékony rétegben ráöntjük a cukros kókusztejet, majd újabb 45 percre berakjuk a jégkrémeket a fagyasztóba.
  3. A kiviket meghámozzuk, aprítóba tesszük, és a maradék cukorral turmixoljuk. Végül ezt is ráöntjük úgy, hogy egy vékony réteget képezzen a jégkrémeken. További 30 percre a mélyhűtőbe rakjuk.

 

Megjegyzés

1 bögre = 2,5 dl - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss