Lehet, hogy először kicsit meglepőnek tűnik ez a szokatlan párosítás, azonban az édes és a sós ízekkel való kísérletezés mindig nagyon izgalmas és különleges játék. A dinnyét egyébként is szokták sós ételekkel kínálni, gondoljuk csak a fetára, de különféle salátákba is kiváló alapanyag, amibe a zöldségek mellett kerülhet sonka, főtt tojás vagy éppen tészta is.
De miért is olyan jó választás a só?
Bármennyire is körültekintően vásárolunk, előfordulhat, hogy kevésbé édes a görögdinnye, ilyenkor a gyümölcs enyhén keserű és fanyar lehet. Egy csipetnyi sóval azonban ezek a kellemetlen aromák enyhülnek, az édes íz pedig felerősödik. A só tehát nagyszerű választást jelent, amennyiben fokozni szeretnénk a gyümölcs természetesen édességét. És miért ne szeretnénk?
Ráadásul a só javítja a görögdinnye állagát is, ezáltal garantáltan minden falat lédús és persze édes lesz.
Vannak, akik megsózzák a szeleteket, és a legjobb hatás érdekében várnak néhány percet, és csak ezután látnak neki a nagy görögdinnye lakomának – írja az Allrecipes.
Így lesz a legfinomabb
A szakértők szerint állítólag a sópehelyől lesz igazán finom a görögdinnye, ugyanis ez a változat jobban kiegyensúlyozza az ízeket. De akár durvább szemű, vagy ízesített sóval is próbálkozhatunk, utóbbiakat a grillezés során is alkalmazhatjuk. Érdemes tudni, hogy a görögdinnye a grillezéstől is édesebb lesz, a ízesített só pedig egészen különleges aromát kölcsönöz majd a gyümölcsnek.
(Borítókép: Shutterstock)
Ajánljuk még: