Előkészítés: A paradicsomot megmossuk, a szárral szemközti, gömbölyű feléről levágunk kb. 1 cm kalapkát, húsát-magjait kivájjuk, gyengén besózzuk, és üregével lefelé fordítva levét elcsorgatjuk. A zsemléket beáztatjuk a tejbe. A fokhagymát meghámozzuk, a petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. A sajtot apróra felkockázzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütő 2. fokozat).
Elkészítés: A zsemléket alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a petrezselymet, a sajtot és a tojásokat, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, lazán összekeverjük. Megtöltjük vele a paradicsomokat. Tűzálló tálat kikenünk margarinnal, “beleültetjük” a paradicsomokat, visszatesszük a kalapkájukat, tetejükre morzsoljuk a maradék margarint, és 15-20 percig sütjük. Azonnal tálaljuk. Roston sült halak, húsok kitűnő kísérője.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre