Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Görög rakottas

MME MME
5/5
90 perc
mester
költséges
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, végeiket levágjuk. Mindkettőt vékonyan felkarikázzuk. A padlizsánszeleteket egymás mellé fektetjük, megsózzuk, és 30 percig állni hagyjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paradicsomot a tésztavízbe mártjuk, héját lehúzzuk, húsát apróra vágjuk.
Elkészítés: A tésztavizet 1 evőkanál olajjal és sóval ízesítjük, és a csomagoláson olvasható utasítás szerint kifőzzük benne a tésztát. Leszűrjük, lecsepegtetjük, elkeverjük 1 evőkanál olajjal. Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzákeverjük a darált húst, és morzsásra pirítjuk. A paradicsomot összekeverjük a paprikakrémmel, a kakukkfűvel, a Delikáttal és borssal. Az étkezési keményítőt elkeverjük a tejfölben, hozzáöntjük a húslevest. A padlizsánról leitatjuk a vizet. Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, és egymás után kissé megpirítjuk benne a padlizsánszeleteket. Kiolajozunk egy tűzálló tálat. Az aljára simítunk egy vékony réteg paradicsomos masszát. Rászórjuk a tészta felét. Erre simítjuk a húsos masszát, és ráfektetjük a cukkíni és a padlizsán felét. Megöntözzük a tejfölös masszával, erre kerül a maradék tészta, a zöldségszeletek, és végül bevonjuk a paradicsomos szósszal. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütő 2. fokozat). A sajtot elkeverjük a zsemlemorzsával, az olívabogyókkal, és a rakottasra szórjuk. A sütőben kb. 40 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek