Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Görög kulinária

Évekkel ezelőtt fedezték fel a magyarok: tömegek utaztak Görögországba; napoztak, strandoltak, jó esetben végigjárták a környékbeli látnivalókat, és mindent tudni véltek erről az országról. A határokon belül élő barátságos népről, ételeikről, italaikról. Pedig…! Kevesen vannak, akik igazán ismerik a görög konyhát. Talán amiatt, hogy a diaszpóra görög vendéglőiben csak szűk választékot találunk, amely alig terjed túl a gyroszon, a szuvlakin és a tzatzikin.

A csodálatos fotókkal illusztrált Görög kulinária című könyv gasztronómiai felfedezőútra csábít. Segítségével a görög étkezési kultúra rendkívüli változatosságában gyönyörködhetsz, miközben ráébredsz: az egyes ételek éppúgy különböznek egymástól, mint az ország vidékei. A hegyekben vadételeket, a tengerparton friss halakat és herkentyűket, a szárazföldön zöldségtálakat, gyümölcsöket fogyasztanak.

A Görög kulinária nemcsak gyönyörű kiállítású, hanem rengeteg autentikus görög étel receptjét is tartalmazza, nem is beszélve azokról a leírásokról, amelyek megismertetik velünk az ország sokszínű gasztrokultúráját. A könyv külön tárgyalja az egyes országrészek étkezési szokásait, betekintést engedve többek között a nagy görög hármas (kenyér, olaj, bor) történetébe, a sajtok lenyűgöző választékába, a méz és a joghurt hagyományos felhasználásába. És akkor még nem is beszéltünk a borokról, párlatokról!

Még többet a könyvről + receptek >>>

 

Görög kulinária

Kiadja: a Vince Kiadó

 

Remek könyveket találsz a Könyvkuckóban >>>

Ezek is érdekelhetnek