Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Görög citromos-tojásos csirkeleves (kotoszupa avgolemono)

90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy mély lábosba beletesszük a csirkét, a három darabra vágott sárgarépát, az egész hagymát, a kettévágott szárzellert, a borsszemeket, a koriandermagot és annyi vizet öntünk rá, hogy jól betakarja (kb. 2,5-3 liter vizet).
  2. Felforraljuk, leszedük a habját. Lehúzzuk a lángot, befedjük a lábost és lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul (kb egy és negyed órát).
  3. Amikor kész, levesszük a lábost a tűzről, kihalásszuk belőle a csirkét és a zöldségeket, tálra tesszük és melegen tartjuk. A levet leszűrjük, visszatesszük a lábosba. A rizst megmossuk, majd beletesszük a levesbe, megfőzzük. Sózzuk, frissen őrölt borsot teszünk bele. A lábost levesszük a tűzről és megvárjuk, amíg leáll a forrás.
  4. Közben elkészítjük az avgolemono-t: kifacsarjuk a citrom levét és feloldjuk benne a kukoricakeményítőt. Egy tálban felverjük a tojásokat és lassanként belecsorgatjuk a citromlevet. Közben folyamatosan verjüka tojást. Ezután a forró levesből apránként hozzáadunk a citromos tojáshabhoz (avgolemono-hoz), hogy felmelegedjen, majd belecsurgatjuk a levesbe és könnyedén összekeverjük. (Fontos: a citromos tojáshab hőmérsékletét ki kell egyenlítenünk a hozzátöltögetett forró levessel és csak azután beleöntenünk a lábosba. Ha hidegen öntjük bele, a tojás elválik a keveréktől.)
  5. Nagyon lassú tűzön addig melegítjük, amíg kissé besűrűsödik, közben gyakran megkavarva. Tálaláskor a tányérokba felszeletelt főtt sárgarépát és kicsontozott, felkockázott főtt csirkét teszünk, rámerjük a forró levest.

GÖRÖG JOGHURTOS-GOMBÁS PENNE>>> 

GÖRÖG PULYKALEVES>>> 

GÖRÖG CSIRKECOMB>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss