Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

default user icon
MME
Sült krumplit készíteni egyszerű, mégis sokszor előfordul, hogy elégedetlenek vagyunk a végeredménnyel. A híres séf, Gordon Ramsay megosztotta a titkot, mitől lesz mindig tökéletes kicsik és nagyok egyik kedvenc étele, a sült burgonya.

Bár nem mondhatnánk, hogy egészséges, mégis imádjuk a sült krumplit. Az egyik leggyakrabban készített köret, ami főleg a gyerekek körében népszerű, de persze a felnőttek sem mondanak rá nemet, hiszen a kívül kemény, roppanós, belül omlós krumplinak egyszerűen nem lehet ellenállni. Hogyan lesz mindig tökéletes? 

A mesterszakács Ramsay szerint a sült krumpli egyszerűen és gyorsan elkészíthető, nem kellenek hozzá extra hozzávalók, mindössze az alapanyagok kiválasztása – pontosabban egy alapanyag hozzáadása – a lényeg.

Hozzávalók a tökéletes sült burgonyához:

  • 10 dkg kacsa- vagy libazsír
  • 1,2 kg lisztes burgonya
  • 2 ek. búzadara
  • 2 gerezd fokhagyma
  • egy marék rozmaring
  • csipet só és bors

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és a kívánt formára vágjuk, majd sós vízben 6 percig főzzük.
  3. Amíg fő a krumpli, egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral és a sütőbe toljuk, hogy felmelegedjen.
  4. A krumplit szűrőben alaposan lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a búzadarát. Óvatosan megrázzuk a szűrőt, hogy a búzadara minden krumplira hozzátapadjon. Kb. 5 percig hagyjuk száradni.
  5. Közben összetörjük a fokhagymákat.
  6. A burgonyát a forró sütőedénybe tesszük, hozzáadjuk a maradék zsiradékot, fűszerezzük és a sütőben készre sütjük.

(Borítókép: Shutterstock)

Forrás: borsonline.hu 

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetnek