hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gordon Ramsay tippjei: ezért nem hízik 20 kilós fogyása óta a sztárséf

default user icon
MME
A sokszor nyomdafestéket nem tűrő megnyilvánulásairól ismert szakács öt éve szabadult meg több, mint 20 kilótól, amikor megszületett gyermeke, Oscar. Az Eat This, Not That! című magazinnak adott interjújában elárulta, hogyan tartja ezt a bámulatos eredményt, na meg arról is beszélt, hogy akkor nem csak maga miatt hozta meg ezt a döntést, hanem feleségének is kedvezni szeretett volna.

Érthető, hogy Gordon Ramsay szakmájából adódóan folyamatosan jobbnál jobb ételek közelébe került, új ételkreációkat kóstolt, a pörgős hétköznapok miatt pedig kevés ideje maradt a testmozgásra. Mint mondta, így várható volt, hogy az ötvenes évei felé járva ezt megbosszulja a szervezete kilók formájában.

Öt évvel ezelőtt ezen változtatott az akkor még 100 kilós Michelin-csillagos sztárszakács, aminek eredményét még a mai napig tartja annak ellenére, hogy a főzés szeretete és az ebből adódó kóstolások továbbra sem maradnak el. Ramsay az Eat This, Not That! című gasztronómiával és életmóddal foglalkozó magazinnak azt is elárulta, hogyan tartja formában magát ötvenen túl is.

  1. - Az egyik legfontosabb dolog a hétköznapokban, a mozgás. Nincs kifogás, edzeni kell! - emelte ki. A séf leginkább a reggeli szabadtéri edzéseket részesíti előnyben, aminek köszönhetően a napjai is sokkal energikusabbak.
  2. Megreformálta étrendjét, amiben a lazac is egy elég fontos szerepet kapott. Kiváló fehérje-, vitamin-, és ásványianyag-forrás, a legfontosabb tápanyaga pedig az omega-3 zsírsav.
  3. Ramsay a tejtermékek fogyasztását is olyannyira lecsökkentette, hogy már a kávéjába sem, sőt angol létére a teájába sem tesz tejet. Úgy érzi, ennek köszönhetően sokkal energikusabb és frissebb a hétköznapokban. Helyette mandulaital gabonával, illetve smoothie-k fagyasztott bogyós gyümölccsel, és egy kis joghurt.
  4. Soha nem hagyja el magát, mindig a pozitív dolgokra összpontosít. Arra törekszik, hogy energikus maradjon, családfőként pedig a munkája mellett is a legjobbat próbálja nyújtani. 

A sztárszakács úgy gondolja, hogy számára ez a négy dolog az, ami segít abban, hogy a leadott 20 kilóból még csak egy deka se szaladjon vissza. Néha azért Ramsay is vétkez. Meggyőződése, hogy nem szabad minden jót megtagadni magunktól. - Heti egyszer valami finom tejcsokit muszáj betolnom. Ennyi kell - mondta.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss