A vendéglátás és a kábítószer viszonyáról nyilatkozott a The Guardiannak a világhírű sztárséf, Gordon Ramsay, akinek hamarosan bemutatják "Gordon Ramsay on Cocaine" című dokumentumfilmjét. A szakács azt állítja, a drog nagy százalékban jelen van az éttermekben. Egyszer például előfordult vele, hogy egy jótékonysági eseményen megkérték: szórjon meg kokainnal egy szuflét.
"Amikor kiért a desszert, odajött hozzám egy pár, és azt mondták, mindenki nagyon örül nekem az asztalnál, de nem tudnék-e egy olyan szuflét készíteni, amilyet még soha: porcukorral elkevert kokainnal megszórva? Nevettem, de nem voltam rá hajlandó. Megszórtam cukorral a szuflé tetejét, majd megkaramellizáltam, hogy ne lehessen megállapítani, mi is van rajta pontosan. Végül köszönés nélkül leléptem a hátsó ajtón" - mesélte Ramsay, aki 31 menő étterem mosdóját is megvizsgáltatta világszerte. 1 kivételével mindenhol találtak kokainozásra utaló nyomokat. Szerinte ez "az iparág mocskos kis titka".
A skót származású séf egy karácsonyi vacsorán annak is szemtanúja volt, hogy az egyik vendég egy tányérral ment ki a mosdóba, hogy arról szippantsa fel a kokaint. Visszatérve megkérte a pincért, hogy cserélje ki a tányérját egy tisztára.
A sztárszakácsnak egyébként volt már dolga kábítószerekkel, ugyanis az egyik vezető séfje, David Dempsey 2003-ban meghalt, miután kokaint fogyasztott, Ramsay testvére pedig régóta heroinfüggő, és lassan fél éve nem tudnak róla semmit.