hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meglepő videót készített a Google a Föld napja alkalmából

default user icon
MME
Meglepő és igen figyelemfelkeltő videót készített a Google április 22-én, a Föld napja alkalmából. Mindenképpen érdemes megnézni!

A Google évek óta szinte minden fontos eseményre megemlékezik a kereső főoldalán. Nincs ez másként április 22-én, a Föld napja alkalmából sem.

Meglepő, ugyanakkor elgondolkodtató infografikát készítettek és tettek közzé a mai napon. Az első képkockákon egy kislány tölgyfát ültet. A növény szépségével, erejével, egyre terebélyesedő lombkoronájával végigkíséri őt egész életen át. A tudást fenyőcseréjével adja tovább unokájának, s így folytatódik generációkon át a faültetés hagyománya...

Tegyünk mi a bolygónkért

A Föld napja alkalmából tegyünk mi is valamit a bolygónk jobbításáért. Miért is ne ületethetnénk el épp ma egy cserép virágot az ablakba, az erkélyre, a teraszra? Persze, már az is hatalmasnak tettnek számít, ha nem dobjuk el a szemetet az utcán. S nemcsak április 22-én, hanem máskor sem.

A Föld napjára már a világ 175 országában emlékeznek meg. S pontosan azért, hogy felhívják figyelmet környezetünk megóvására. Magyarországon 1990 óta jeles nap április 22. Az ENSZ 2009-ben nyilvánította ezt a napot a Földanya Nemzetközi Napjává.

52 éve ünnepeljük a Föld napját

Az ötletet 1969-ben az UNESCO akkori konferenciáján vetették fel, és 1970. március 21-én, a tavaszi napforduló idején tartották meg először. Egy hónappal később, április 22-én, egy Denis Hayes nevű amerikai egyetemista mozgalmat indított Földünk védelmében. A történelmi jelentőségű eseményhez pillanatok alatt milliók csatlakoztak az Egyesült Államokban. Mára pedig ezernél is több szervezet kampányol a Föld megóvásáért.

A Google is támogatja a Föld napját

A Google 2013 óta minden évben megemlékezik e jeles napról. 2021-ben is különleges és igencsak megható infografikát készítettek, jelezve, hogy apróságokkal is nagyon sokat tehetünk a környezetünkért.

S ahogy a Föld napja mozgalom egyik jelmondata is frappánsan megfogalmazza: "Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?" . Nos, miért is ne tehetnénk valami igazán jót a Földünkért és a következő generációkért... Íme:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss