hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Göntéri kakaspörkölt

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db 1,5 kg-os kakas
  • 15 dkg zsír
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 3 dkg fokhagyma
  • 15 dkg lecsó
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 3 dkg pirospaprika
  • 1 dkg csípőspaprika
  • bors
  • A körethez:
  • 50 dkg szélesmetélt
  • 5 dkg zsír
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • só ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: Apró kockákra vágjuk a vöröshagymát, a zsírban kisütjük a füstölt szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, megfonnyasztjuk, azután pirospaprikával meghintjük, elkeverjük.

Beletesszük az előkészített, darabolt kakashúst, majd fűszerezzük a fokhagymával, borssal, a lecsóval. Fedő alatt pároljuk, mindig annyi vizet öntünk hozzá, hogy le ne égjen.

Köretnek szélesmetéltet készítünk, forró, sós vízben kifőzzük. A szalonnát apróra vágjuk, és a zsíron kisütjük.

A forró tésztát tejföllel, a sült szalonnával tálaljuk a göntéri kakaspörkölt mellé.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss