Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Göngyölt sertéskaraj

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásból, a tejből, a tejfölből és a lisztből 2 db lepényt sütünk. A tejből, vajból, lisztből besamellt készítünk. Mindkettőt sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A karajt körkörösen szeletté vágjuk, majd kisebb konyharuha nagyságúra klopfoljuk. Besózzuk, és a besamellel vékonyan bekenjük. Erre fektetjük a 2 tojáslepényt, amit ismét besamellel kenünk be. Rátesszük a gépsonkaszeleteket, megszórjuk a zöldségkeverékkel, és rátesszük a leforrázott spenótleveleket.

Feltekerjük, zsineggel megkötözzük, olajjal bekenjük, és a tepsibe 2 dl vizet öntve alá, fóliával letakarva 1 órát sütjük, majd a fóliát levéve szép pirosra sütjük.

Felszeleteljük, és bármilyen körettel tálaljuk a pecsenyelével együtt.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek