A megmosott és szárazra törölt combfiléből 8 darabot levágunk és kiklopfolunk. A maradék húst késes robotgépbe tesszük 3 dkg vajjal és a petrezselyemmel, majd pépesre aprítjuk. Megkenjük vele a hússzeleteket, felgöngyöljük és fogpiszkálóval rögzítjük.
A szalonnát felkockázzuk. Egy magas falú serpenyőben (amit a sütőbe is be lehet tenni) 2 ek olajon kicsit megpirítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük. A helyére a hústekercseket tesszük, és minden oldalát körbepirítjuk. Kivesszük belőlük a fogpiszkálót, és melegen tartjuk.
Ismét a serpenyőbe tesszük a szalonnát, rádobjuk a nagyobb kockára vágott hagymát, és ráöntünk 3 ek olajat. Kicsit kevergetjük, majd hozzátesszük a rozmaringágat és a babérlevelet. Ráöntjük a sört, és pár percig forraljuk. Ekkor visszatesszük a hústekercseket és felöntjük annyi levessel, hogy félig ellepje. Megborsozzuk, és a sütőbe toljuk kb. 3/4 órára, amíg megpuhulnak. Közben, ha elfő a lé, a húslevessel pótoljuk.
Negyed órával a sütés vége előtt hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott májat. Amikor puha a hús és a szaft félig lepi el, kivesszük a sütőből, és takaréklángra tesszük. 1 dl vízben feloldunk 1 ek étkezési keményítőt, és besűrítjük vele a mártást.
A körethez fél cm vastagra vágjuk a karalábét, és sós vízben majdnem puhára főzzük. Az almát meghámozzuk, szintén fél cm vastagra karikázzuk, a magját kiszedjük. Mindig egy kevés olajat aláöntve egy serpenyőben megsütjük az almaszeleteket. Egy 20x30 cm-es jénait kivajazunk, belesorakoztatjuk a karalábé- és almaszeleteket. A tejfölt kikeverjük a sajtkrémmel, a reszelt füstölt sajttal, a köménnyel, a tojássárgával, és megsózzuk, megborsozzuk. Rákenjük a zöldségek tetejére, és 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük, míg megpirul a teteje.
Tálaláskor először a rakott karalábéból vágunk egy kis adagot, köré sorakoztatunk a hústekercsekből, és mellé kanalazunk a szószból.