Elkészítés: A húst vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Minden szelet húsra karikára szelt lilahagymát, 5 szelet parasztkolbászt, kevés reszelt sajtot teszünk, majd felgöngyöljük. Baconnel körbetekerjük, tepsibe tesszük. Lefedjük alufóliával. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 35 percig sütjük.
Ezután az alufóliát levesszük róla, a szaftjából csak egy keveset hagyunk a húsok alatt. A többi szaftot félretesszük a mártáshoz. A húst fólia nélkül visszatesszük még 10 percre, míg szépen megpirul.
Közben elkészítjük a mártást. Ehhez felolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a lisztet. Folytonos keverés közben hozzáöntjük a tejet, a húsból kisült szaftot, majd végül a reszelt trappista és füstölt sajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kívánt sűrűséget tejjel szabályozhatjuk. Ha elkészült, krokettel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre