Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Göngyölt karaj sajtmártással

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 szelet karaj
  • 1 fej lilahagyma
  • 6 szelet bacon
  • parasztkolbász
  • bors
  • A mártáshoz:
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A húst vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Minden szelet húsra karikára szelt lilahagymát, 5 szelet parasztkolbászt, kevés reszelt sajtot teszünk, majd felgöngyöljük. Baconnel körbetekerjük, tepsibe tesszük. Lefedjük alufóliával. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 35 percig sütjük.

Ezután az alufóliát levesszük róla, a szaftjából csak egy keveset hagyunk a húsok alatt. A többi szaftot félretesszük a mártáshoz. A húst fólia nélkül visszatesszük még 10 percre, míg szépen megpirul.

Közben elkészítjük a mártást. Ehhez felolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a lisztet. Folytonos keverés közben hozzáöntjük a tejet, a húsból kisült szaftot, majd végül a reszelt trappista és füstölt sajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kívánt sűrűséget tejjel szabályozhatjuk. Ha elkészült, krokettel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss