Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Göngyölt hús szalonnaköntösben

MME MME
45 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A lekapargatott, megmosott sárgarépát lereszeljük. A megtisztított póréhagymát vékonyan felkarikázzuk. A megmosott, megtörölt hússzeleteket sóval, borssal bedörzsöljük, sárgarépával és póréhagymával megrakjuk, majd feltekerjük.
  2. Mindegyiket körbetekerjük 1-1 szelet bacönnel, és hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük. Serpenyőben egy kevés olajat felhevítünk, és a tekercseket 10 perc alatt körös-körül megpirítjuk.
  3. A vörösborral, 1 dl vízzel és a borecettel felöntjük, hozzáadjuk a babérlevelet és a borókabogyót. Fedő alatt, közepes hőfokon, kb. 20 percig pároljuk. A tejföllel csomómentesen elkevert keményítővel behabarjuk, felforraljuk, és sóval, borssal ízesítjük.
  4. A tekercseket tálra fektetjük, egy kevés mártással leöntjük, és petrezselyemzölddel díszítjük. A maradék mártást külön kínáljuk hozzá.

12+1 BACONBE GÖNGYÖLT FINOMSÁG, AMIT MINDENKÉPP MEG KELL KÓSTOLNOTOK! >>> 

GÖNGYÖLT, TÖLTÖTT SERTÉSSZELET - 9 TUTI RECEPT! >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek