Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Göngyölt hús dióval és gyümölccsel töltve, leveles tésztában

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csomag friss leveles tészta (nyújtott)
  • 5-6 szelet karaj
  • 15 dkg durvára darált dió
  • 15 szem szép dióbél
  • 2 db tojás
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db közepes méretű lilahagyma
  • olaj
  • liszt
  • 5 dkg aszalt vörösáfonya
  • 5 dkg marcipán kockára vágva
  • A fűszerezéshez:
  • durvára darált színes bors
  • őrölt fahéj
  • koriander levél

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket egészen vékonyra kiklopfolom, sózom, meghintem liszttel, és kevés forró olajban gyorsan, csak kifehéredésig sütöm, hogy ne keményedjen meg. Tálra teszem, amíg a tölteléket elkészítem.

A diót durvára darálom, utána tolom a darálón a lila hagymát és a sajtot is. Hozzáadom az egyik tojás sárgáját, tejfölt, fűszerezem ízlés szerint, majd a 2 tojás fehérje felvert habját is belekeverem. Kenhető állagú legyen, ne túl híg.

Kitekerem a leveles tésztát, és a kisült hússzeleteket a felén elrendezem, erre kenem a diós, fűszeres tölteléket, majd meghintem az aszalt áfonyával és a marcipándarabokkal. A papírja segítségével összetekerem, és lehúzom róla a papírt, de az alján meghagyom.

A tetejét megkenem a másik tojás sárgájával, a szép diószemekkel is kirakom a tetejét, és 200 C fokra előmelegített sütőbe tolom, ahol fél órát ezen a hőmérsékleten sütöm, majd további 25 percre visszaveszem a hőmérsékletet 180 C fokra, mert nem szeretném, hogy megégjen a tészta, viszont a belseje süljön át.

Amikor megsült, nem vágom fel azonnal, hanem legalább 20 percet várok vele, és csak utána szeletelem.

Köretként bármit kínálhatunk, legjobb a legegyszerűbb, illetve kompóttal vagy barackos öntettel fokozhatjuk az ízeket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss