Elkészítés: A hússzeleteket egészen vékonyra kiklopfolom, sózom, meghintem liszttel, és kevés forró olajban gyorsan, csak kifehéredésig sütöm, hogy ne keményedjen meg. Tálra teszem, amíg a tölteléket elkészítem.
A diót durvára darálom, utána tolom a darálón a lila hagymát és a sajtot is. Hozzáadom az egyik tojás sárgáját, tejfölt, fűszerezem ízlés szerint, majd a 2 tojás fehérje felvert habját is belekeverem. Kenhető állagú legyen, ne túl híg.
Kitekerem a leveles tésztát, és a kisült hússzeleteket a felén elrendezem, erre kenem a diós, fűszeres tölteléket, majd meghintem az aszalt áfonyával és a marcipándarabokkal. A papírja segítségével összetekerem, és lehúzom róla a papírt, de az alján meghagyom.
A tetejét megkenem a másik tojás sárgájával, a szép diószemekkel is kirakom a tetejét, és 200 C fokra előmelegített sütőbe tolom, ahol fél órát ezen a hőmérsékleten sütöm, majd további 25 percre visszaveszem a hőmérsékletet 180 C fokra, mert nem szeretném, hogy megégjen a tészta, viszont a belseje süljön át.
Amikor megsült, nem vágom fel azonnal, hanem legalább 20 percet várok vele, és csak utána szeletelem.
Köretként bármit kínálhatunk, legjobb a legegyszerűbb, illetve kompóttal vagy barackos öntettel fokozhatjuk az ízeket.