Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

10 kilót kell fogynia Gönczi Gábornak!

default user icon
MME
Gönczi Gábor, a Tények műsorvezetője imádja a finom ételeket, de mivel már megtapasztalta, milyen tíz kilóval kevesebbnek – és sokkal izmosabbnak – lenni, eldöntötte: végleg lemond a hedonista életről – írja az e heti hot! magazin.

Három évvel ezelőtt az „érettségizős” zakójába is belefért, de időközben jött a vírushelyzet és a felesége várandóssága, ami óvatosságra intette a családot. Mint mindenki más, ők is bezárkóztak, ez pedig keresztülhúzta Gönczi Gábor terveit, hogy megtartsa a kemény munka árán elért jó formáját. Nem tudott eljárni edzeni, és egyre nagyobb hangsúlyt kapott a családi étkezések meghitt élvezete.

– Szépen elindultam egy úton, egészségesen kezdtem táplálkozni, súlyzós edzéseket végeztem, nagyszerűen lefogytam, és belefértem abba a zakóba, amit a Smile zenekar indulásakor, 1991-ben hordtam. Majd jött a hosszú karanténidőszak: behúzódtunk az otthonunkba, az étkezőasztal központi hellyé vált a mindennapjainkban. Mindenevő vagyok, imádok jókat falatozni, szeretünk hosszan az asztalnál időzni. Csodálatos időszak volt, sok időt tölthettünk együtt. Minden reggel ropogós, illatos péksütiket vásároltam a családnak, de közben észrevettem, hogy ez az időszak lerombolta a korábban elért eredményt. Ott kötöttem ki, ahol előtte – mondta őszintén.

„Nekem edző kell, aki ostorral csapkodja a hátam!”

Az év eleje nagy elhatározásra sarkallta a műsorvezetőt, aki nem hisz a fogyókúrákban. Megtanulta, hogy csak a teljes életmódváltásnak van értelme.

– Már megint elégedetlen vagyok magammal, de eltökélt vagyok. Akkor is, ha tudom, mekkora meló átállítani az agyamat és a testemet. Sikerülni fog! Január elején egy keddi napon letettem a szénhidrátot: a pékárut, az édességet, a tésztát, a krumplit. Az első három napban kínlódtam a jelzésértékű salátáktól, de négy-öt nap alatt felfogta a szervezetem, hogy innentől vacsorára már csak ez lesz. Betartom a szabályokat; két kiló máris lement! Ami a sportot illeti, nekem bizony edző kell, aki „ostorral” csapkodja a hátam! Az étkezés betartása mellett heti háromszor beiktatom az edzést. Szalai Bence, az edzőm egy igazi harcos.

Ő nemcsak a testemet, de a lelkemet is megerősíti. Szerencsére, ahogy mondja, az izom nem felejt; szerencsére nem nulláról kezdünk. Legutóbb már 100 kilóval nyomtam fekve. Remélem, fél év alatt újra eljutok erre a szintre, nyárra meglesz a beach body! – tette hozzá mosolyogva a kétgyermekes édesapa, aki elárulta, az életmódváltásban 10 kiló mínusz a cél.

„Hétvégén a kedvenceimet főzik”

Nem könnyíti meg Gábor dolgát, hogy a szerettei a hétvégén finomabbnál finomabb ételeket főznek, és az is nehézséget okoz a szigorú étrend betartásában, hogy elkezdődnek az esti fellépései.

– Nagyon kell hinnem magamban, hogy helyesen táplálkozzak. Tudom, hogy ha rosszul étkezem, nem fogok jól kinézni, hiába edzek. Ráadásul olyan alkat vagyok, hogy odafigyelés nélkül visszahízom. Koncert előtt például sosem szoktam enni, ezért az éjszaka közepén farkaséhesen jövök le a színpadról. Ott lesz nehéz megállni, hogy csak egy salátát egyek egy szelet hússal. Hétfőtől péntekig tudom tartani az étrendemet: reggel natúr zabpelyhet eszem egy pici mandulával, kókusszal, délelőtt jön egy turmix, ebédre hús salátával. Ahogy érkezünk a délutánba, fogynak az adagok és a kalóriák is: saláta, hús, hal vacsorára, még kisebb adagban. Ez vár rám… Az edzőm szerint azonban minden héten jár egy csalónap! Ezt igyekszem a hétvégére időzíteni, mert ilyenkor a feleségem, az anyukám és az anyósom is a kedvenceimet főzi.

Hogy mi az a Gönczi-karaván, és ki az, aki egyedüliként rá tudja venni a műsorvezetőt a futásra, megtudhatod az e heti hot! magazinból! A számban megszólal Gönczi Gábor edzője is, aki elárulja, hogy jöhet össze nyárra bárkinek a beach body.

Ezek is érdekelhetnek

Friss