Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombával töltött sonkatekercs

MME MME
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A gombát szeletelve 6 dkg vajban sóval, borssal, köménymaggal megpároljuk.

A vékonyra szelt sonkaszeleteket ezzel a töltelékkel megtöltjük és összegöngyöljük. Kivajazott tűzálló tálra egymás mellé helyezzük.

A gomba visszamaradt levébe tesszük a maradék vajat, s az apróra vágott vöröshagymát szalmasárgára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, kevés sót, pirospaprikát, és összeforraljuk. Tejföllel gazdagítjuk, s ezt a masszát a sonkagöngyölegekre öntjük.

Reszelt sajttal meghintjük, sütőbe tesszük.

Tálaláskor főtt tojás szeletekkel, zöldpaprika karikákkal, olívabogyókkal körítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss