Elkészítés: A gombát szeletelve 6 dkg vajban sóval, borssal, köménymaggal megpároljuk.
A vékonyra szelt sonkaszeleteket ezzel a töltelékkel megtöltjük és összegöngyöljük. Kivajazott tűzálló tálra egymás mellé helyezzük.
A gomba visszamaradt levébe tesszük a maradék vajat, s az apróra vágott vöröshagymát szalmasárgára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, kevés sót, pirospaprikát, és összeforraljuk. Tejföllel gazdagítjuk, s ezt a masszát a sonkagöngyölegekre öntjük.
Reszelt sajttal meghintjük, sütőbe tesszük.
Tálaláskor főtt tojás szeletekkel, zöldpaprika karikákkal, olívabogyókkal körítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!