Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombával töltött rántott szelet

MME MME
4 4/5
mester
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 4 nagy szelet sertéshús (lehet pulyka is)
  • ételízesítő
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • fehérbors
  • vaj
  • 1 tojás sárgája
  • liszt
  • a panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A húst vékonyra kiklopfoljuk és mind két oldalát bedörzsöljük ételízesítővel, félretesszük. A töltelékhez egy teflon edényben vajat melegítsünk, megfonnyasztjuk benne az aprított hagymát. Ezután hozzátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor majdnem kész, és még a levét se főtte el, készítsünk rántást, de olaj helyett vajjal készítsük. Amikor berántottuk, üssünk bele 1 tojás sárgáját. Amikor besűrűsödött, készen is van. Ezzel töltjük meg a hússzeleteket.
Félbehajtjuk a húst, két oldalát összetűzzük húspálcikákkal, és a nyitott oldalán megtöltjük bőségesen a gombával, majd összetűzzük. Ezt követően bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük. Zöldséges rizzsel tálalhatjuk. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek