Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombával töltött minibuci

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
16 adag
Hozzávalók
  • 2 tk instant élesztő
  • 2 ek barna cukor
  • 45 dkg finomliszt + a nyújtáshoz
  • 1 tk só
  • 4 ek puha vaj
  • 2 db tojás
  • olaj
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • feketekömény (fekete hagymamag)

Elkészítés

  1. Az élesztőt és a cukrot elkeverjük 2,5 dl meleg vízben, pihentetjük 5 percig. A lisztet morzsásra dolgozzuk a sóval és a vajjal. A közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős keveréket. Hozzáadjuk a tojást. A tésztát összegyúrjuk, majd lisztezett felületen 10 percig dagasztjuk. Kiolajozott tálba tesszük, lefedjük folpakkal, és 1-3 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  2. A töltelékhez a megtisztított, felaprított gombát és fokhagymát megpirítjuk az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A megkelt tésztát 2 percig dagasztjuk és 16 egyenlő részre. Mindet gombóccá formázzuk, kissé kilapítjuk, a közepükre kanalazunk a párolt gombából. A töltelékre ráhajtjuk a tésztát, ismét gombóccá formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Folpakkal letakarva 1 órán át kelesztjük.
  4. A 200 fokra előmelegített sütő aljába egy lábast teszünk. A fóliát levesszük a bucikról, megkenjük őket a fel-vert tojással, megszórjuk feketeköménnyel. Egy csésze vizet öntünk a lábasba. A bucikat a sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Ajánljuk még:

15 ISTENI HÁZI KIFLI, ZSEMLE, KENYÉR, HOGY NE KELLJEN TÖBBÉ A SARKI PÉKHEZ MENNED >>> 

PÉKSULI SZABIVAL: ÍGY KÉSZÜL A ROPOGÓS HÉJÚ MINIVEKNI, ZSÖMLE ÉS BRIÓS >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss