Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombával töltött csirkemell

MME MME
2.8/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 csirkemellfilé
  • 25 dkg gomba
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál olaj+bőven a sütéshez
  • 2 dl sovány tej
  • 1 teáskanál étkezési búzakeményítő
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1/2 mokkáskanál kakukkfű
  • A panírozáshoz:
  • 2 tojásfehérje, liszt, zsemlemorzsa

Elkészítés

Előkészítés: A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk, vékonyra kiveregetjük, és megsózzuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk.

Elkészítés: Serpenyőben 1 evőkanál olajat forrósítunk, megpároljuk benne a gombát, és megsózzuk, borsozzuk. A párolt gombát a csirkemell-szeletekre halmozzuk, összegöngyöljük, és hústűvel megtűzzük. A hústekercseket bepanírozzuk, azaz lisztben, kissé felvert tojásfehérjében, zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő forró olajban kb. 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük. Papírszalvétára kiszedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. A tejet felforraljuk, a búzakeményítővel besűrítjük. Sóval, őrölt borssal, őrölt szerecsendióval, a petrezselyemmel, kakukkfűvel ízesítjük. A hústekercseket a mártással leöntve tálaljuk. Párolt rizst adhatunk köretnek.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 430 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss