A gombával töltött borzas karaj elkészítéséhez a húst kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd félretesszük. A gombát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, az újhagymát karikákra aprítjuk. A megtisztított krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Egy kevés olajat felhevítünk, belerakjuk a gombát, megpirítjuk, majd rádobjuk a hagymát, és tovább pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, zsírjára pirítjuk, majd kihűtjük.
A karajszeleteket megtöltjük a gombával, feltekerjük, hústűvel összetűzzük, majd lisztbe forgatjuk, a felvert tojásba mártjuk, és végül belehempergetjük a reszelt krumpliba. Ezután forró olajban szép pirosra kisütjük.
A spenótmártás elkészítéséhez egy lábasba tesszük a spenótot, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd felforraljuk.
Közben felmelegítjük az olajat, megfuttatjuk rajta a préselt fokhagymát, beleszórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk, majd felöntjük hideg tejjel. Elkeverjük, és jól kiforraljuk. Botmixerrel pürésítjük. Ha mindennel elkészültünk, a borzas karajt a sepnótmártással tálaljuk. Sokféle köret passzol hozzá.