Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombatasak

MME MME
4 3/5
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az alufóliából 3 db kb 30x30-as négyzetet tépünk, kettőt egymásra teszünk. A közepükre halmozzuk a megtisztított gombákat (én egészben tettem, de akár darabolva is lehet), a sárgarépát tetszőlegesen felvágva, a kétféle hagymát felkarikázva. Ezután meglocsoljuk néhány csepp szójaszósszal, egy kevéske olívaolajjal, megszórjuk a zöldfűszerekkel (én most tárkonyt használtam, de gyanítom, hogy bármivel isteni), egy kis sóval és borssal. Ezzel készen is van a neheze, már csak a bebugyolálás következik. Ehhez a harmadik alufólia lapot ráhelyezzük az egészre, és a három réteg szélét többször fölhajtjuk, hogy jól záródjon. Mindezek után már csak a kb. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk úgy 20 percre.

Megjegyzés

Tegnap én borsófőzelékhez ettem feltétként, és isteni volt! Az a jó benne, hogy nagyon egyszerű, nagyon finom, és hihetetlenül variálható. A hozzávalókat és a fűszereket cserélgetve mindig új és új ízélményben lehet részünk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss