hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-zöldborsós tokány kukoricakásával

45 perc
bonyolult
átlagos
3 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 3 személyre:
  • 40 dkg sertéstarja vékony csíkokra vágva
  • 1 fej vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 10 dkg bacon felkockázva
  • 35 dkg gomba
  • 40 dkg zöldborsó
  • olaj
  • kevés liszt
  • őrölt bors
  • majoránna
  • A kukoricakásához:
  • 2 dl finom kukoricadara
  • 2 dl víz
  • 4 dl tej
  • ételízesítő
  • 4-5 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: Egy serpenyőben olajon a szalonnakockákat az apróra vágott hagymával megpirítom, ezután a csíkokra vágott húst is belekeverem, és fehéredésig pirítom. Hozzáadom a szintén apróra vágott paradicsomot és csípős paprikát, sózom, fűszerezem, majd 2 dl vizet aláöntve és lefedve puhára párolom.

Ezután keverem bele a megpucolt, 4 felé vágott gombát és a zöldborsót. Újra lefedem, és hagyom a gombát párolódni, majd az egészet a zsírjára lesülni közepes lángon. A legvégén egy kevés lisztet hintek a tokányra, forralok egyet rajta, és készen van.

A kukoricakásához egy jó nagy lábost veszek elő, mert úgy viselkedik forrás közben, mint egy működő vulkán. Először a vizet öntöm a lábosba, forralni kezdem, majd az ételízesítős tejet, a kukoricadarát és a vajat is beleteszem. Folyamatosan kevergetem, majd a lángot visszaveszem, amikor forrni kezd, és folyamatos kevergetés mellett besűrítem. Pár percet vesz igénybe. Állaga olyan lesz, mint a krumplipürének.

Tálaláskor megformázom a kását, a tokányt mellé szedem, a szaftjával is meglocsolom a tetejét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss