Elkészítés: A vajat felforrósítjuk, rátesszük a vékony csíkokra vágott gombát, majd zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát és a zöldborsót. Megszórjuk liszttel, felengedjük a forró tejjel és
tejszínnel. Sót, borsot és curryt adunk hozzá, majd a tojássárgáját és a reszelt sajt felét.
A ragut ráhalmozzuk a tűzálló tálban elősütött, gyengén sózott hússzeletekre. A tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, és sütőben szép pirosra sütjük.
A sajtos zellergombóchoz lereszeljük a sajtot és a zellert. A vajat szitán átnyomjuk, majd a többi anyagból a fűszerekkel és a vágott petrezselyemmel lágy tésztát gyúrunk. Kanállal forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, és 10 percig főzzük.
Majonézes franciasalátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre