Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-zöldborsós szűzpecsenye

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 16 szelet szűzpecsenye
  • 15 dkg sonka
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 7 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 15 dkg trappista sajt
  • curry
  • őrölt bors
  • 1 tojássárgája
  • A sajtos zellergombóchoz:
  • 10 dkg emmentáli sajt
  • 6 dkg zeller
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • fehér bors
  • szerecsendió
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: A vajat felforrósítjuk, rátesszük a vékony csíkokra vágott gombát, majd zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát és a zöldborsót. Megszórjuk liszttel, felengedjük a forró tejjel és
tejszínnel. Sót, borsot és curryt adunk hozzá, majd a tojássárgáját és a reszelt sajt felét.

A ragut ráhalmozzuk a tűzálló tálban elősütött, gyengén sózott hússzeletekre. A tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, és sütőben szép pirosra sütjük.

A sajtos zellergombóchoz lereszeljük a sajtot és a zellert. A vajat szitán átnyomjuk, majd a többi anyagból a fűszerekkel és a vágott petrezselyemmel lágy tésztát gyúrunk. Kanállal forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, és 10 percig főzzük.

Majonézes franciasalátával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss