hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-zöldborsós spagetti fehérboros csirkemellel

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztafőzéshez vizet forralunk.

A csirkét megmossuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. A hagymát apróra vágjuk, a gombát leszűrjük és felszeleteljük.

Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a csirkét, hirtelen mindkét oldalát megpirítjuk. Aláöntjük a bort, és megsütjük. A csirkét kivesszük, melegen tartjuk.

A tésztát kifőzzük, leszűrjük, összekeverjük 1 evőkanál vajjal.

Abban a serpenyőben, amelyikben a csirke sült, megpároljuk a hagymát. Ráöntjük a paradicsomot, a gombát és a borsót. Addig rotyogtatjuk, amíg a lé elfő.

Felforrósítjuk a maradék vajat, rászórjuk a lisztet, és hozzáöntjük a tejet. 3 percig lassú tűzön főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és a meleg tésztára öntjük. A tésztát összeforgatjuk a gombás-borsós raguval, az olívabogyókkal, tányérokra szedjük, és 1-1 csirkemellet teszünk rá.

Ezek is érdekelhetnek