Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-zöldborsós sertésszelet

75 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A húst - ha csontos - kicsontozom (csontja jó egy húslevesnek), felszeletelem, sózom, borsozom, megforgatom a lisztben, egy serpenyőben felforrósítom az olajat, ebben a hússzeleteimet mindkét oldalán hirtelen átsütöm, egy tálra szedve félreteszem.

A hagymát megtisztítom, félfőre vágom, a gombát félbe vágom, felszeletelem. Az olajban, amiben a húst átsütöttem megdinsztelem a hagymát, sózom és borsozom, beleadom a szeletelt gombát és a kifejtett zöldborsót, meghintem a pirospaprikával, alaposan elkeverem, majd felöntöm a borral, készre párolom. Visszateszem a hússzeleteket a raguba, de csak annyi időre, hogy átmelegítsem.

Tálaláskor minden tányérra adok 2-3 szelet húst, rákanalazok a raguból, sült hasábburgonyával körítem, friss paradicsomcikkekkel díszítem.

Megjegyzés

A húst igény szerint válogatom, a karaj és a szűzérme kissé szárazabb, de méretében különböző, a tarja szaftosabb, én jobban kedvelem.

Aki jobban szereti a szárnyasokat, természetesen csirkéből, pulykából is készítheti, neki tetsző részeiből.
- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss