hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-zöldborsós rizses hús

120 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát apró, a húst kis kockákra, a vöröshagymát finomra aprítom, a fokhagymát összezúzom, a répát, gombát, paprikát darabolom.

A szalonnát lassan kiolvasztom, a zsiradékon megdinsztelem a vöröshagymát és a fokhagymát. A húst fehéredésig pirítom rajta, sózom, borsozom, kakukkfűvel ízesítem, a sörrel meglocsolom, lassan a saját levében párolom kb. 1,5 órát, majd hozzáadom a gombát, a borsót, a répát és a paprikát.

A rizst az olajon felhevítem, a raguhoz adom, felengedem a rizs térfogatához képest 2,5-szeres forró vízzel. Sót, borsot, leveskockát adok hozzá, lassan főzve készre párolom.

A végén a sajt felével és az aprított petrezselyemmel finoman összekeverem, rövid pihentetés után tálalom. Tálaláskor a maradék reszelt sajttal kínálom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss