Elkészítés: A szalonnát apró, a húst kis kockákra, a vöröshagymát finomra aprítom, a fokhagymát összezúzom, a répát, gombát, paprikát darabolom.
A szalonnát lassan kiolvasztom, a zsiradékon megdinsztelem a vöröshagymát és a fokhagymát. A húst fehéredésig pirítom rajta, sózom, borsozom, kakukkfűvel ízesítem, a sörrel meglocsolom, lassan a saját levében párolom kb. 1,5 órát, majd hozzáadom a gombát, a borsót, a répát és a paprikát.
A rizst az olajon felhevítem, a raguhoz adom, felengedem a rizs térfogatához képest 2,5-szeres forró vízzel. Sót, borsot, leveskockát adok hozzá, lassan főzve készre párolom.
A végén a sajt felével és az aprított petrezselyemmel finoman összekeverem, rövid pihentetés után tálalom. Tálaláskor a maradék reszelt sajttal kínálom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre