Elkészítés: A gombákat megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, megmossuk, felkarikázzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű peremes tűzálló tálat, és belefektetjük a tésztát, villával több helyen megszurkáljuk. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük.
A tejet a tojással elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a majoránnát. A gombát, a hagymát, a borsót a tésztára szórjuk, ráöntjük a tojásos tejet, megszórjuk a sajttal, a szalonnával, és a sütőben 35-40 percig sütjük. Szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre