Elkészítés: A húsokat feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, majd vajon megpirítjuk mindkét oldalukat. Ha kész, félretesszük.
A megmaradt vajon üvegesre pirítjuk a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a tisztított, felszeletelt gombát. Pár percig pároljuk, és beletesszük az elősütött csirkedarabokat. Felöntjük a fehérborral és 2 dl vízben feloldott marhahúsleves-kockával (ez az alaplé). Addig pároljuk, míg megpuhul a hús.
A virsli bőrét lehúzzuk (kivéve, ha juhbeles), majd felkarikázzuk, és a húshoz adjuk. Rövid párolás után az ételt zsírjára sütjük, végül belefacsarjuk 1 citrom levét.
Köretként adható főtt rizs vagy petrezselymes újburgonya jégsalátával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre