Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás velőleves

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A velőt hártyáitól megtisztítjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Ízesíthetjük leveskockával.

A vízből kiemelve a velő felét kockára vágjuk, másik felét szitán áttörjük.

Vajjal, liszttel rántást készítünk, és föleresztjük a főzőlével. Hozzáadjuk az áttört velőt és az előre megpárolt, vékonyra vágott gombát. Újra felforraljuk, kb. 15 percig főzzük.

Tálalás előtt hozzáadjuk a kockára vágott főtt velőt, a tejfölt, citromlevet – finoman összekeverjük.

Meghintjük petrezselyemzölddel, és pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss