Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás töltött táskák

MME MME
45 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

A gombát tisztítsuk meg és vágjuk nagyobb darabokra, majd olajon kissé pirítsuk meg. A kiflit áztassuk a tejbe. Az darált sertéshúst, a kicsavart, beáztatott kiflit, valamint a gombát keverjük össze a petrezselyemmel és a provence-i fűszerrel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A leveles tésztát egy belisztezett deszkán nyújtsuk ki és vágjuk téglalap alakú szeletekre. A tésztaszeletek felére halmozzunk a töltelékből, majd a szeletek szélét kenjük meg tojássárgájával. Fedjük be mindegyiket egy másik tésztaszelettel, és nyomkodjuk össze a széleket.
A töltött tésztákat tegyük egy tepsire, kenjük meg 2 evőkanálnyi tejjel együtt felvert tojássárgájával, szórjuk meg pirospaprikával, majd 225 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb.12 percig.

Ezek is érdekelhetnek

Friss