Elkészítés: Mindent felvagdalunk ízlés szerint kockára, karikára vagy
szeletekre. Ha szalonnát használunk, akkor elõször azt pirítjuk le, ha
nem, akkor olajat forrósítunk. Rádobjuk a hagymát, üvegesre sütögetjük. Rádobjuk a paprikát, azt is megpároljuk, sütjük. Van, aki ropogósabban szereti, annak célszerû nagy hõfokon/lángon készíteni, rövid ideig. Aki viszont puhára párolva enné, az kisebb hõfokon/lángon készítse, hosszabb ideig, akár fedõ alatt. Ha késznek gondoljuk a paprikát, akkor rádobjuk a paradicsomot, a gombát, a fokhagymát, (ízlés szerint a kolbászt, virslit). Sózzuk, borsozzuk, köményt szórunk rá. Együtt készre fõzzük, majd beleütjük a tojást. Folyamatosan kevergetjük a tojások megszilárdulásig, majd friss kenyérrel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre