Elkészítés: Pároljuk meg a hagymát 2-3 evőkanál olajon, tegyük bele az apróra vágott gombát, pároljuk puhára. Állítsuk lassú tűzre. Engedjük fel tejszínnel és a tejföllel. Ekkor tegyük bele az elkapart fokhagymagerezdet(eket), és fűszerezzük, kevergessük. Ha ne hígnak találnánk, beleszórhatunk óvatosan egy-két kiskanál lisztet főzés közben... A legvégén kell belekeverni a finomra vágott petrezselymet, és még egyet-kettőt rotyogtatni vele. Közben főzzük ki a megszokott módon a spagettit. (Javaslat: ne főzzük túl puhára, szűrés után öblítsük át hideg vízzel, tegyük 1-2 evőkanál olajra, keverjük óvatosan meg, melegítsük fel lassú tüzön...)
Tálaláskor a spagetti tetejére szedjünk a mártásból és szórjuk meg sajttal.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre