hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-tejszínes nyúltokány

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A nyúlhúst lefejtjük a csontról, majd a húsleveshez hasonló módon alaplevet főzünk belőle.

A tokányhoz a húst metéltre vágjuk. A serpenyőben felhevítjük a zsírt, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát. Ha üvegesre pirult, hozzáadjuk a metéltre vágott nyúlhúst és a rókagombát. Miután megpirult a hús, felengedjük az alaplével, sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk az őrölt borókát.

Ha a hús megpárolódott, tejszínes habarással sűrítjük, majd a legvégén hozzáadjuk a bort.

Tálaláskor a tokányt egész sült burgonyával és kenyérlángossal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek