Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-tejszínes burgonyaleves

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket darabolom, a burgonyát kis kockákra, a hagymákat finomra aprítom, a gombát felszeletelem.

Felhevített zsiradékban a zöldségeket a vöröshagymával és a gombával magas hőfokon néhány percig dinsztelem, hozzáadom a fokhagymát. Félrehúzom, a lisztet elkeverem benne, meghintem őrölt paprikával, és felengedem kb. 1,4 liter vízzel. Sózom, borsozom, a többi fűszerrel ízesítem.

Amikor forr, a tejszínt elkeverem benne, a galuskatésztát a forró levesben megmelegített kiskanállal beleszaggatom (mire beleszaggatjuk a tésztát, kész is a leves).

Sok zellerzölddel meghintem, csipet cukrot, pár csepp ecetet adok hozzá, és rövid pihentetés után tálalom.

Megjegyzés

Nálunk igény van rá, hogy tartalmas legyen a leves, akinek nem fontos, a tésztát kihagyhatja, nélküle is jó.

Ez esetben vargánya gombát használtam, de megfelel a csiperke is. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss