Elkészítés: A zöldségeket darabolom, a burgonyát kis kockákra, a hagymákat finomra aprítom, a gombát felszeletelem.
Felhevített zsiradékban a zöldségeket a vöröshagymával és a gombával magas hőfokon néhány percig dinsztelem, hozzáadom a fokhagymát. Félrehúzom, a lisztet elkeverem benne, meghintem őrölt paprikával, és felengedem kb. 1,4 liter vízzel. Sózom, borsozom, a többi fűszerrel ízesítem.
Amikor forr, a tejszínt elkeverem benne, a galuskatésztát a forró levesben megmelegített kiskanállal beleszaggatom (mire beleszaggatjuk a tésztát, kész is a leves).
Sok zellerzölddel meghintem, csipet cukrot, pár csepp ecetet adok hozzá, és rövid pihentetés után tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!