Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-tárkonyos aprólékleves

MME MME
1 5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A belsőségeket megmossuk, letisztogatjuk és összevágjuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, a hagymát finomra, a répát karikákra, a gombát kockákra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a zúzát és a szívet. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és kevés víz aláöntésével lefedve pároljuk. Ha a víz elpárolgott, pótoljuk. Amikor a zúza majdnem puha, beletesszük a sárgarépát, a májat, a tárkonyt és összepirítjuk. Felengedjük 1 liter vízzel, amikor forr, beletesszük a gombát, ha kell, még fűszerezzük. Az elkészült levesbe a tejfölt is belekeverjük, még egyszer összeforraljuk. Amikor kiforrt, tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 289 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss