Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás szósz tésztához

MME MME
4.4/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát nagyon apróra felkockázzuk vagy lereszeljük, és egy kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a felaprított gombát, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk bazsalikommal. Amikor elfőtte a levét, ráöntjük a bort.
  2. A liszthez hozzákeverjük a tejszínt, és az így kapott habarást ráöntjük a gombára. Ha nem lenne elég a leve, hozzáadunk egy kis tejet is. Még egyszer felforraljuk, 3 percig főzzük, és tálaljuk.
  3. Könnyű ebéd, ha tésztát főzünk ki hozzá, de mártásként tálalhatjuk sült húsok mellé is.

Megjegyzés

Lehet bele tenni esetleg még sonkát is, de sajttal így is nagyon kiadós. Jó étvágyat! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss