Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-szalonnás tekercsek currys szósszal

MME MME
5/5
60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személynek:
  • 6 vékony szelet pulykamell
  • 50 dkg gomba
  • 2 vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dkg vaj
  • 12 szelet bacon
  • bors
  • A körethez:
  • 6 nagy burgonya
  • 5 dkg vaj
  • néhány szál snidling
  • A currys szósz:
  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanál curry
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dl tyúkhúsleves
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, a hagymát pucolás után apróra vágjuk. A keveréket sóval, borssal megszórjuk, és vajban puhára pároljuk. A petrezselymet aprózzuk, és a gombához keverjük.

A húst vékonyra verjük, és egy-egy adag gombás krémet kenünk a szeletekre. Feltekerjük, és kereszt alakban 2-2 szalonnaszeletbe burkoljuk. Fogvájóval mindet megtűzzük, és aranyszínűre grillezzük.

A burgonyát alaposan megsikáljuk, majd alufóliába csomagoljuk, és megsütjük.
Készíthetjük úgy is, hogy először félig megfőzzük, majd utána sütjük. Tálaláskor nem bontjuk ki teljesen a fóliát. A krumplik tetejét levágjuk, és
petrezselyemmel, sóval, borssal, snidlinggel habosra kevert vajat kenünk rá.

A currys szószhoz 1 fej apróra vágott hagymát olajban üvegesre párolunk, majd 1 evőkanál curryvel meg 1 evőkanál liszttel megszórjuk, és felengedjük 5 dl tyúkhúslevessel. Sóval, borssal ízesítjük, és sűrűre főzzük.

A húsokat a szósszal és a burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss