Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás sült polenta

MME MME
40 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. Az alaplevet lassú tűzön felforraljuk. Hozzáöntjük a tejet, és ismét felforraljuk. Lejjebb vesszük a lángot, és folyamatosan kevergetve beleszórjuk a kukoricadarát. Kis lángon, kevergetve puhára főzzük.
  2. A polentát levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat és a parmezánt. Megsózzuk és borsozzuk, ízlés szerint.
  3. A megszilárdult polentát felkockázzuk.
  4. Serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál olajat, és megpirítjuk a polentaszeletek mindkét oldalát. Kivesszük, és melegen tartjuk.
  5. A gombafejeket megtisztítjuk, majd kevés olajjal megöntözve meggrillezzük.
  6. A ricottát a polentára és a gombára morzsoljuk, meghintjük sóval, borssal. Rukolával kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss