Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás spagetti

MME MME
3 2.4/5
45 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A kínai gombát bő vízbe beáztatjuk. A kelkáposztát megmossuk, és nem túl vékony csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.

Elkészítés: A vaj felét felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a hagymát. Egy maréknyi kelkáposztát félreteszünk, a többit a hagymához keverjük. Kissé megpároljuk, felöntjük a zöldséglevessel, és lefedve kb. 15 percig főzzük. Közben megtisztítjuk a sampinyont, félbe, a kínai gombát pedig csíkokra vágjuk. A maradék vajat felforrósítjuk, belekeverjük a gombákat, és belekeverünk 1 dl-t a gomba áztatóvizéből. Felteszünk vizet forrni a spagettinak, és a szójaszósszal ízesítjük. A kelkáposztát merülőmixerrel nem túl finomra pépesítjük. Kifőzzük a spagettit, az utolsó 5 percben hozzákeverjük a félretett kelkáposztacsíkokat, majd leszűrjük. A kelkáposztapépbe keverjük a gombát, borssal és szójaszósszal ízesítjük, és a spagettihoz tálaljuk. Tetejét mini paradicsommal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss