Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-sonkás leves

MME MME
4.4/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A sonkát kis darabkákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és felaprítjuk.

Elkészítés: A margarint nagyobb lábasban felolvasztjuk, és világosra pirítjuk benne a hagymát. Megszórjuk a liszttel, és kevergetve zsemleszínű rántást készítünk. Felöntjük a sonkafőzésből eltett lével (ha nincs, kockából készített húslevessel), és lassú tűzön kb. 10 percig forraljuk. Beletesszük a gombát, a sonkát, megszórjuk borssal, a Delikáttal, és a petrezselyemmel. Ismét kb. 10 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. Leveses tálban a tejszínt simára keverjük a tojássárgával, ráöntjük a forró levest, összekeverjük, már nem forraljuk tovább, hanem azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 10 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 1932 kJ/460 kcal

Megjegyzés

Fotók: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek