Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás sertésragu

MME MME
1 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A felkockázott füstölt szalonnát odateszem pirulni a zsíron. Apró kockára vágom a vöröshagymát, sárgára párolom a zsiradékban. Közben csíkokra vágom a combot illetve a kolozsvári szalonnát, felszeletelem a gombát. Mindezt hozzáadom a sárgára piritott hagymához, fűszerezem sóval, borssal, majoránnával és a lereszelt fokhagymával. Majd felöntöm 2 dl vízzel. Lassú tűzön fedő alatt párolom, közben néha megkavargatom. Ha a vizet elfőtte, pótolni kell. Ha a hús megpuhult, ráöntöm az előzőleg már összekavart lisztes tejszínt, és még néhány percig főzöm. Köretnek spagetti tésztát vagy rizst ajánlok.

Ezek is érdekelhetnek

Friss